Kerékpárosbarát munkahely a Csabagyöngye

2016. május 26. 11:24 | Horváth Szabolcs

Kerékpárosbarát munkahely címet kapott a Csabagyöngye Kulturális Központ. Az intézmény dolgozói közül sokan választják a közlekedési eszközt. Közös bicikli túrákat is szerveznek és a vezetőség is próbálja felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

 A cím nem csak presztízs értékű, felelősséggel is jár. Például kerékpártárolókat kell létesíteni, gondoskodni kell a biciklik elhelyezéséről. Solymosi Attila,a KerékPárt Bringa Klub elonöke elmondta, a Csabagyöngyében, az öltözőkben van zuhanyzási lehetőség, öltözési lehetőség.

Az intézmény dolgozóinak két harmada napi rendszerességgel jár kerékpárral, de még a gyerekeik számára is rendez programokat a központ. Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese hangsúlyozta, egyrészt tanítják a kerékpározást, a szabályokat a dolgozók gyerekeinek, másrészt működik egy olyan közösség, ahol szerelik a kerékpárokat. Egy másik csapat pedig kerékpáros túrákat is szokott szervezni.

A kulturális központ vezetősége fontosnak tartja a szemléletformálást, az egészséges életmódot és a környezet védelmét is. A kerékpározás pedig mindennek velős részét képezi. 

FEL