Kerékpáros kastélytúrát szervezett a Europe Direct Békés

2022. június 21. 18:55 | behir.hu

A Europe Direct Békés európai uniós tájékoztatással foglakozó iroda idén június 18-án, néhány év kihagyás után folytatta kirándulássorozatát, amelynek célja olyan fejlesztések meglátogatása, amelyek uniós forrásból valósultak meg.

A korábbi években kirándultak már a Gyulai Almásy-kastélyhoz, az Erkel Ferenc Emlékházba, a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a szarvasi Mini Magyarország Makettparkba is.

Ez alkalommal két idén átadott, uniós finanszírozású projekt megtekintése volt a program része. A Wenkheim Turista és Kerékpárúton haladva a Szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt látogatták meg. Ez utóbbit idén márciusban adták át csodaszép, felújított állapotban.

A Wenckheim-kastély 1 723 500 000 Ft uniós és 1 510 499 875 Ft hazai forrás felhasználásával újulhatott meg.

 

Forrás: Europe Direct Békés

Forrás: Europe Direct Békés

 

A túravezető Boldog Gusztáv volt, aki rutinosan és a túratársak nagy megelégedésére végezte ezt a feladatot. A program Jaminában kezdődött, ahol nyeregbe pattant a 33 résztvevő és útnak indult a kastélyhoz. Az út nagy részét a frissen elkészült Weckheim-kerékpárúton tették meg. A bányatavaknál pihenőt tartottak, hogy megnézzék a madárlest és az onnan megfigyelhető madárvilágot. Az elvesztett kalóriákat a kastélyba érkezve a Krisztina Kávézóban sütizéssel gyorsan pótolták. A csoport ezt követően tárlatvezetéssel végigjárta Wenckheim-kastélyt. Ezután Boldog Gusztáv kalauzolta őket körbe a kastélyparkban és mesélt sok érdekeségről a park növényvilágával kapcsolatban. A kirándulás ebéddel zárult a Dreher Söröző és Pizzériában.

 

Europe Direct Békés
H-5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. (a Békés Megyei Könyvtárban)
Tel.: +36 20/230-5595
E-mail: bekescsaba@europedirect.hu
Web: ed.bmk.hu/
Facebook: facebook.com/EuropeDirectBekescsaba

FEL