Képekben a lepotica szilvapálinka

2016. szeptember 23. 12:58 | Fekete Kata

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Nyári Attila, az A-TEAM Reklámügynökség vezetője adták át az Árpád Pálinkatanyán Nagy Árpádnak, a Kisrét Manufaktúra Kft. (Árpád Pálinka) vezetőjének, az idei Békés Megye Pálinkája díj nyertesének azt a reklámfilmet, amellyel a megye pálinkája, a lepotica szilvapálinka népszerűsíthető.

 

                                             

A lepotica szilva egy Szerbiából származó, korai szilvafajta, július végén, augusztus elején érnek valódi kék, nagy, tojásdad alakú termései. Nevének jelentése: szépség. Igazi Békés megyei pálinkáról beszélünk, a gyümölcs a megyében terem, és itt készül belőle a pálinka, ami nagyon intenzív, kellemes szilva virágillattal indító, könnyed ital, bátran ajánlható hölgyeknek is. Ízében a hagyományos szilvapálinkáktól eltérő, különleges, édeskés ízvilág fedezhető fel, gyömbérrel és virágos, mézes jegyekkel. Rendkívül komplex, hosszú utóízű párlat, melynek szárazpróbája fahéjas jegyeket hagy maga után a pohárban.

A Békés Megyei Önkormányzat hagyományteremtő céllal elindított címét a győztes pálinkafőzde használhatja, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A megyei önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát protokoll célokra 2 és 0,4 deciliteres kiszerelésben.

 

További programok »

FEL