Kengurufarok leves Békésen

2019. szeptember 2. 11:55 | Sipos Gábor

Nem elírás, valóban fogyasztható lesz majd az autentikus ausztrál leves Békésen. Igaz nem napi menüben kerül az asztalra az ínycsiklandó fogás, hanem a II. Ausztrál Jótékonysági Esten. A rendezvényt szeptember végén tartják az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szervezésében.

A jótékonysági est vendégei szeptember 28-án igazi színes kavalkádban érezhetik majd magukat, hisz jól megférnek egymás mellett a magyar és az ausztrál jellegzetességek. Az előbbiek műsor, az utóbbi az étkek formájában is jelen lesz a bálon. A hatalmas távolság sem akadály, a rendezvényre mintegy 20 ausztrál és új-zélandi vendéget várnak, köztük a magyarországi nagykövetet, dr. Brendon Charles Hammert is – emelte ki Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke.

A jótékonysági rendezvényre szóló belépő megvásárlásával bárki a támogatók közé léphet. A jegy, az árverés és a tombolából befolyt összeg nyereségét a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel. A tervek szerint ez az összeg lesz annak kezdeményezésnek az ugródeszkája, amelyből finanszírozzák a gyermekosztályok falának, mintegy 4000 négyzetméternek a dekorálását. Az elképzelés szerint így szeretnék megkönnyíteni a kezelésre szoruló gyermekek számára a kórházban töltött időt – mondta el dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa. A kész dekoráció fertőtleníthető anyagból készül, a teljes költség várhatóan 10 millió forint körül lesz. A tavalyi rendezvényen befolyt összeget, 1 millió forintot úgyszintén a gyermekosztály kapta, kezelést segítő és gyógyászati berendezéseket vásároltak belőle.

A rendezvényen fellépnek majd a városi fúvószenekar tagjai és a református gimnázium leánykara. Látható lesz egy társastánc-bemutató, illetve az ausztrál vendégek kérésére lesz cigányfolklór is. A bál zenei felelőse a Grund együttes lesz, a jegyek elővételben a békési Juhász cukrászdában vásárolhatóak meg, a Széchenyi tér 4/2. szám alatt.

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL