Kengurufarok leves Békésen

2019. szeptember 2. 11:55 | Sipos Gábor

Nem elírás, valóban fogyasztható lesz majd az autentikus ausztrál leves Békésen. Igaz nem napi menüben kerül az asztalra az ínycsiklandó fogás, hanem a II. Ausztrál Jótékonysági Esten. A rendezvényt szeptember végén tartják az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szervezésében.

A jótékonysági est vendégei szeptember 28-án igazi színes kavalkádban érezhetik majd magukat, hisz jól megférnek egymás mellett a magyar és az ausztrál jellegzetességek. Az előbbiek műsor, az utóbbi az étkek formájában is jelen lesz a bálon. A hatalmas távolság sem akadály, a rendezvényre mintegy 20 ausztrál és új-zélandi vendéget várnak, köztük a magyarországi nagykövetet, dr. Brendon Charles Hammert is – emelte ki Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke.

A jótékonysági rendezvényre szóló belépő megvásárlásával bárki a támogatók közé léphet. A jegy, az árverés és a tombolából befolyt összeg nyereségét a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel. A tervek szerint ez az összeg lesz annak kezdeményezésnek az ugródeszkája, amelyből finanszírozzák a gyermekosztályok falának, mintegy 4000 négyzetméternek a dekorálását. Az elképzelés szerint így szeretnék megkönnyíteni a kezelésre szoruló gyermekek számára a kórházban töltött időt – mondta el dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa. A kész dekoráció fertőtleníthető anyagból készül, a teljes költség várhatóan 10 millió forint körül lesz. A tavalyi rendezvényen befolyt összeget, 1 millió forintot úgyszintén a gyermekosztály kapta, kezelést segítő és gyógyászati berendezéseket vásároltak belőle.

A rendezvényen fellépnek majd a városi fúvószenekar tagjai és a református gimnázium leánykara. Látható lesz egy társastánc-bemutató, illetve az ausztrál vendégek kérésére lesz cigányfolklór is. A bál zenei felelőse a Grund együttes lesz, a jegyek elővételben a békési Juhász cukrászdában vásárolhatóak meg, a Széchenyi tér 4/2. szám alatt.

További programok »

Itthon

Ma hozzák nyílvánosságra a kereszféléves ponthatárokat

Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait. A felvételi eljárás hitelesítési időszaka tavaly november 22-én zárult, és összesen 6023-an nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben.
10:38
FEL