Kedden rendezték meg a Hungarikum Gálakoncertet Békéscsabán

2021. július 21. 16:56 | Gyemendi Réka

Kossuth-díjas művészek léptek fel kedden Békéscsabán, a Hungarikum Gálakoncerten. Az ingyenesen megtekinthető előadást rendhagyó módon a Kórház utcai stadionban rendezték meg. A program célja az volt, hogy a zenén keresztül bemutassa nemzeti értékeinket, tradícióinkat és büszkeségeinket.

Erkel Ferenc és Hunyadi László Palotás című operájával indult a rendezvény a Kórház utcai stadionban. Vadász Dániel, a rendezvény producere a rendezvény előtt a 7.Tv stábjának elmondta: a Hungarikum Gálakoncert egy különleges esemény, amelyben a magyar zene és kultúra állomásait igyekeznek időrendi sorrendben bemutatni.

 

 

– Kezdve a népzenétől, a cigányzenétől, a magyar nótán át, a klasszikus zenéig, operáig és operettig végül megérkezünk a világzenéhez. Úgy gondolom, hogy egy különleges este, hiszen ilyen műfaji kavalkádban ritkán van részünk és úgy gondolom, hogy a fellépők rangos névsora jól mutatja a rendezvény színvonalát – fogalmazott.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága jóvoltából indult Békéscsabán. Az eseményen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

– Amikor fél évvel ezelőtt megálmodtuk ezt a programsorozatot, akkor még nem gondoltuk, hogy a futball okoz majd ennyi örömöt nekünk, mint amennyit mostanában okoz. Azzal a nem titkolt céllal indítottuk útjára ezt a programsorozatot, hogy bebizonyítsuk önmagunknak is, hogy egy futballstadion több, mint a futball szentélye. Ez egy közösségi tér, egy kulturális tér, ahol jó összejönni és jó találkozni – ismertette célkitűzésüket az államtitkár.

 

Galéria

 

A Hungarikum Gálakoncert fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig az öt művészeti ágazat esszenciáját öleli fel. A rendezvényt végig kísérték a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes Tánckarának produkciói.

A több mint száz színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézi kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket.

 

 

Olyan Kossuth-díjas művészek és elismert együttesek szerepeltek a koncerten, akiket korábban még nem lehetett egy helyen hallani. A fellépők között volt többek között Kállay Bori, Dancs Annamari, Rost Andrea és Boncsér Gergely is.

Az este egyik sztárvendége a Kossuth-díjas Bangó Margit volt, akit előadása alatt Vadász Károly és bandája kísért. A produkció másik sztárvendége a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, Érdemes Művész, Oszvald Marika volt. 

 

A rendezvény nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen a stadion nézők részére fenntartott ülőhelyei zsúfolásig megteltek.


Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a gálakoncertért a szervezőknek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának!


 

További programok »

FEL