Kaszkadőr show, premier előtti bemutatók - Romantikus Filmnapok Gyulán

2019. június 18. 18:43 | Vágvölgyi Nóra

Július 20 és 22 között Gyula a filmek fővárosává alakul át. Az első Romantikus Filmnapokon premier előtti bemutatók és szakmai programok is várják majd a mozgóképek szerelmeseit.

 

 

A gyulai Romantikus Filmnapok szervezőinek célja, hogy visszavarázsolják a mozi romantikáját a fürdővárosba. Pénteken, a programsorozat első napján filmmaratonnal várják majd az érdeklődőket, míg szombaton a filmkészítés háttérmunkálataiba is betekinthetnek a nézők.

Varga Ádám, a Romis Blokk Média Goup Zrt. ügyvezetője elmondta, a hétvégén Cseh István Príma-díjas zeneszerző filmzeneszerzési workshop-ot tart, a világhírű kaszkadőr Piroch Gábor pedig egy látványos kaszkadőr előadással lepi meg a közönséget. Vasárnap pedig a gyereknek kedvez a rendezvény, három családi mozit is megtekinthetnek a fiatalok.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a filmek forgalmazásával foglalkozó Romis blokk és a helyi önkormányzat együttműködése a filmnapokat követően tovább folytatódik. A nagyközönség szeptember közepén láthatja először Arany János Toldi című elbeszélő költeményének első filmváltozatát, melynek a gyulai önkormányzat a producere.

- Egy olyan kisfilmet álmodtunk meg, amely magában hordozza a klasszikus mű jellemzőit, ugyanakkor a mai kor technikájával, szóhasználatával van fűszerezve - osztotta meg velünk Kónya István, a fürdőváros alpolgármestere.

A politikus hozzátette: szeretnék, ha az elkészült, közel 50 perces mozgókép minél több iskolába eljutna és a diákok akár oktatási segédanyagként is használnák azt.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL