Kastélymesék, íjászkodás, puska- és ágyúbemutató Gyulán

2020. június 13. 16:08 | behir

Hazánk egyik legnépszerűbb belföldi úti célja, Gyula is újra kezd megtelni turistákkal. Ezen a hétvégén a 16. századi élet elevenedett meg Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus téglavárában.

A pünkösdi hétvégéhez hasonlóan élénk volt az élet a Várkertben ezen a szombaton is. A várban a Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai idézték fel a végvári vitézek életét bajvívással, a puska és az ágyú használatának bemutatásával, valamint íjászkodással. Bár továbbra is csak a vár szabadtéri részei látogathatók, a nyitott ajtókon és ablakokon be lehetett nézni a helyiségekbe, a tárlatvezetők óránként tartottak vártörténeti ismertetőt.

A kastély parkjában ezen a szombaton is hallhatóak voltak a Kastélymesék. Szilágyi Sándor történész – akárcsak az elmúlt hétvégén – a kastély előtt kifüggesztett régi fotók megtekintése közben idézett fel történeteket a Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély múltjából.

Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője szerint szükség van az ilyen turisztikai attrakciókra, hiszen folyamatosan növekszik a látogatók száma a fürdővárosban.

 

További programok »

FEL