Kárpátaljai nehézsorsú gyermekeknek gyűjtenek

A Fidelitas a Csabai Kolbászfesztiválon várja az adományokat.

 

A Fidelitas idei adománygyűjtő akciójával a kárpátaljai nehéz sorsú árva és elhagyott gyermekeknek kíván segíteni. Az augusztus végén útjára indított országos kezdeményezéshez a Fidelitas Békés megyei Választmánya is csatlakozott. A pénzadományokat a jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján, október 28-án, pénteken 16 és 18 óra között várják a fiatalok a sportcsarnok előtti területen felállított standjukon.

A Fidelitas számos adománygyűjtési akciót szervezett az elmúlt években, tavaly a kárpátaljai magyar fiatalok megsegítésére indított gyűjtést szervezetünk együttműködve a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetével. Az adománygyűjtés tavaly három pilléren nyugodott. Az akció félévig tartott, ez idő alatt mintegy 30 megmozdulást és rendezvényt bonyolítottak le országszerte, és közel 2 és fél millió forintot gyűjtöttek a kárpátaljai fiatalok megsegítésére.

A kárpátaljai lakosság komoly nehézségekkel küzd még manapság is, az ukrajnai háborús konfliktus erősen kihat az életükre. Az ukrán fizetőeszköz értéke egyre csökken, a közüzemi díjak folyamatosan emelkednek, ezért a Fidelitas úgy gondolta, hogy nem maradhatnak tétlenek.

Az idei akció célja a kárpátaljai árva és elhagyatott gyermekek megsegítése. Kárpátalján közel 1500 gyermek nevelkedik állami intézetben. A Sámuel Alapítvány célja, hogy a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek számára szerető családot, biztonságos otthont találjon. Az alapítvány az elmúlt 15 évben nyolc családtípusú gyermekotthont és egy befogadó családot hozott létre, több mint 70 gyermek számára biztosított az egészséges testi, lelki fejlődéshez szükséges körülményeket, tisztességes neveltetést.

A családtípusú gyermekotthonok nevelőszülői saját gyermekük mellé fogadnak be állami gondozásban lévő gyermekeket. Az alapítvány a meglévő otthonuk felújításában, illetve új ingatlan megvásárlásában segíti őket, valamint szakmai tanácsadás, továbbképzés és különböző programok segítségével nyújt mentális támogatást a családoknak.

A tavalyi évhez hasonlóan most is a www.karpataljaert.hu oldalon keresztül lehet adakozni, de több helyi akció keretén belül is várják a pénzbeli adományokat a Fidelitasosok.  Az alszámlákon összegyűlt pénzt az adománygyűjtés végén a Sámuel Alapítványnak juttatják el, akik a fentebb említett családtípusú gyermekotthonok fejlesztésére, a nehézsorsú gyermekek megsegítésére fordítják.

 

Megosztás:

Címke: , , ,