Kárpátaljai és erdélyi diákokat látott vendégül a gyulai középiskola

2019. június 15. 17:44 | Vágvölgyi Nóra

Kárpátaljai és erdélyi diákokat látott vendégül a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola. A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjának köszönhetően száz középiskola több mint négyezer diákja utazhat a Kárpát-medencében. Június második hetében nyolcvan határon túli magyar diák látogatott el a fürdővárosba.

 

 

A gyulai Göndöcs Benedek Középiskola nyolcvan kárpátaljai és erdélyi fiatalt látott vendégül a Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi Diákutaztatási Programjának köszönhetően. A Nagydobronyi Középiskola diákjai egy rövid solymászbemutatót is megtekinthettek, majd bejárták a Gyulai várat, megismerkedtek a régi fegyverekkel és harcászati eszközökkel.

Az iskola ének-zene tanára másodjára vett részt a kiránduláson, mint mondja nagyon nagy élmény ez a számukra, hogy megismerhetik hazájukat, hiszen ők is magyarok, magyarul írnak, olvasnak, énekelnek, csak éppen úgy húzták meg a határt, hogy Kárpátaljára kerültek.

 

Erdélyi diákok Gyulán. Fotó: Tóth Áron

Az erdélyi csoport a vár körbejárását követően dottóval nézte meg a város nevezetességeit, délután pedig már Szegeden folytatták az országnéző kirándulást. A Nagyváradi Szent László Gimnázium történelem tanára elárulta, ez a program egy nagyon jó lehetőség a számukra, hogy díjazzák a diákok egész éves teljesítményét.

 

További programok »

FEL