Karos forgalomirányító verseny Békéscsabán

2017. május 4. 10:00 | Mikóczy Erika

Egy forgalmas kereszteződésben mérte össze tudását 14 rendőr.

Békéscsabán rendezte meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrök karos forgalomirányító versenyének megyei döntőjét. A 2017. május 3-án megtartott megmérettetésre 14 rendőr nevezett be. A megye mind a nyolc rendőrkapitányságáról érkeztek versenyzők, akik elméleti és gyakorlati tudásukról egyaránt számot adtak. A rendezvény megnyitóján Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte őket, majd következett az elméleti feladatsor megoldása. Ezután Békéscsabán, a Bartók Béla út – Temető sor – Orosházi út kereszteződésében irányították a forgalmat, ahol neves szakmai zsűri figyelte őket és értékelte teljesítményüket.

Az Országos Rendőr-főkapitányságról Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, kiemelt főreferens pontozta a látottakat. Mellette a zsűri tagjai voltak: Pausz Ferenc nyugállományú r. ezredes, Takó Sándor nyugállományú r. ezredes és Benkő Mihály, a Békéscsabai Járási Hivatal főosztályvezető-helyettese. Amellett, hogy szabályos mozdulatokkal, jelzésekkel kell irányítani, a rendőrnek figyelnie kell a forgalom sűrűségére, arra, hogy a kereszteződésben ne alakuljon ki torlódás. A szoros versenyben első helyezést ért el Lovas László r. törzsőrmester (Békéscsabai Rendőrkapitányság), második lett Medve István rendőr főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság), a harmadik helyen pedig Kellner Attila rendőr főtörzszászlós (Sarkadi Rendőrkapitányság) végzett. A negyedik legjobb Ombodi János rendőr őrmester (Békéscsabai Rendőrkapitányság), az ötödik helyezett pedig Szendrei Bálint rendőr főtörzsőrmester (Szeghalmi Rendőrkapitányság) lett.

A Rendőri Karos Forgalomirányító Verseny országos döntőjét 2017. június 7-e és 9-e között rendezik Hollókőn, ahol Lovas László, a Békéscsabai Rendőrkapitányság törzsőrmestere képviseli majd Békés megyét.

 

 

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL