Kardiológiai előadásokkal készültek az orvosoknak

2022. október 4. 17:25 | Szabó Judit

A Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház II. Belgyógyászati osztály kardiológiai részlege szervezésében Békés Megyei Kardiológiai Napot rendeztek Gyulán, a Pándy Kálmán Tagkórház Árvay termében.

Június elsején három szakorvos, szeptember elsejétől pedig két szakorvosjelölt is csatlakozott a gyulai kórház kardiológus csapatához. A keddi rendezvény elsődleges célja az volt, hogy az újonnan érkezőknek is bemutassák a tevékenységet és a profilt. Dr. Thury Attila a II. Belgyógyászati osztály - kardiológia főorvosa elmondta, hogy Békés megye belgyógyászait várták előadásokkal a rendezvényre. 

 

Fotó: behir.hu

 

– Bemutattuk, hogy milyen újfajta irányokat szeretnénk a kardiológián elkezdeni, hogy azok a megye betegeinek az ellátását segítsék – fejtette ki az osztályvezető főorvos.

A rendezvény másik appropója, ami mindig felkerül a terítékre, a koleszterincsökkentő terápia, valamint az onkológiai betegek kardiológiai vonatkozásai.

A rendezvényen köszöntőbeszédet mondott dr. Becsei László főigazgató, aki kiemelte, hogy nagy hagyománya van ezeknek a konferenciáknak az intézményen belül is. 

Fotó: behir.hu

 

– Örülünk, a kórház teljes orvoslétszámát tekintve és a betegellátást is figyelembe véve, hogy a kardiológia tovább tudott erősödni. Egy éve Thury Attila tanár úr az invazív labor vezetését vette át, most június elsejétől pedig a kardiológiai osztályt vezeti – fejtette ki a főigazgató. 

A keddi kardiológiai rendezvényen a koleszterincsökkentő terápiáról tartott előadást dr. Márk László, cardio-oncologia témában dr. Kalapos Anita beszélt. A pitvarfibrilláló betegek ellátásának gyakorlati kérdéseiről id. dr. Katona András adott elő. Dr. Vendrey Róbert a pulmonalis hypertonia időbeni felimeréséről osztotta meg gondolatait a meghívottakkal, míg ifj. dr. Katona András az új coronaria és tervezett non-coronariás intervenciós lehetőségeiről adott tájékoztatást.

Fotó: behir.hu

A rendezvényre a belgyógyász és kardiológus szakemberek mellett meghívták a megye háziorvosait, akik az előadások után kérdéseket tehettek fel az előadóknak. 

További programok »

FEL