Kard, pajzs, címer

2016. március 22. 10:02 | behir.hu

A konfliktuskezelés különböző formáival foglalkoztak a Sorsfonó Önismereti Egyesület szervezésében középiskolás diákok. A program zárásaként az elkészített plasztikákból nyílt kiállítás a Békés Megyei Könyvtárban.

- A konfliktusok egész életünkben jelen vannak és nem mindegy, hogy ezeket a konfliktusokat hogyan tudjuk megoldani, hogyan tudjuk csillapítani - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a tárlatot Laduver Ferenc, a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője. A kiállítás a Sorsfonó Önismereti Egyesületnek köszönhetően jöhetett létre. A szervezet a tudatos életvezetésben nyújt segítséget készség- és képességfejlesztéssel. Az alkotások a Kard, pajzs, címer nevű pályázat zárásaként láthatóak a könyvtár aulájában.

- Középiskolásoknak hirdettük meg ezt a programot, önismereti foglalkozásokkal kezdődött, majd egy alkotónappal folytatódott. Végül ez a kiállítás mutatja be, hogy a gyerekek miként gondolkodnak a konfliktusokról, ami most körbevesz minket a világban, de ha egyre szűkebb térre megyünk, az iskolában, a családban és még bennünk is vannak konfliktusok. Ezeket fogalmazták meg a gyerekek – fogalmazott Novák Magdolna mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető.

A kiállított művek közül Nánási Andrea pszichológus és Novák Attila képzőművész szakmai díjazottakat is választott. Az egyik elismerést Tuna Jázmin Ajándék kapta meg a zsűritől.

- Sok mindenen túlmentem, ha úgy nézzük, tele vagyok mindenféle bonyodalommal, de ha sokáig nézzük az alkotásom, akkor ki lehet bogozni az igazi énemet  – árulta el a díjazott.

A programot a békéscsabai evangélikus gimnáziummal, a szlovák iskolával, valamint a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesülettel együttműködésben tartották meg.

FEL