Karácsonyi ünnepséget rendeztek az idősek otthonában élőknek

2018. december 12. 08:58 | Gyemendi Réka

Kedden tartották a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ karácsonyi ünnepségét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A rendezvényt az intézmény főként szépkorú ellátottainak rendezték meg.

Békéscsaba polgármestere köszöntőjében elmondta: az ünnepséggel az intézmény ellátottainak szerettek volna meghitt hangulatot teremteni.

–  Közülük sokan vannak egyedül és adventi időszakban, a karácsony közeledtével talán az a legfontosabb, hogy fokozzuk, erősítsük a szeretet érzését – mondta el Szarvas Péter.

 

 

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ intézményvezetője úgy fogalmazott: törekednünk kell arra, hogy képzeletbeli naptárunkba minden napra egy cseppnyi karácsonyt jegyezzünk elő: mosolyogjunk rá a velünk szemben jövőre, figyeljünk egymásra.

– A naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa. Ez a titokkal övezett, megható nap a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe. Az ünnepi meghittséget, harmóniát elsősorban magunknak kell megteremteni. A karácsony jelképe az ajándékozás, a legszebb ajándékot azonban nem találjuk meg a boltokban, ugyanis felbecsülhetetlen érték a törődés, a szeretet, a gondoskodás, az együtt töltött idő, mely a legtöbb örömöt nyújthatja számunkra. Az ünnepi asztal mellett a gyertya lángjánál visszagondolunk az elmúlt év örömeire, bánatára, kudarcaira és sikereire is. Elgondolkozunk azon, vajon mi lehet 2018 karácsonyának üzenete. Természetesen ez mindenki számára más és más lehet. A karácsonynak azonban örök üzenetei is vannak. Ilyen a szeretet, a törődés, a tisztelet, az egymás iránti türelem, a mások megértésének szándéka, az önzetlenség – fogalmazott köszöntőjében Bátori Zsuzsanna.

 

 

A résztvevőknek Ujj Anna előadóművész tartott adventi zenés műsort, később pedig Dohányosné Győri Éva prózai előadását hallgathatták meg. Zárásként közös éneklésre invitálták a meghívottakat.

További programok »

Itthon

FEL