Kamionnal ütött el egy 6 éves kislányt, vádat emelnek ellene

2024. március 19. 13:20 | behir.hu

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 31 éves büntetlen előéletű ongai férfival szemben, aki 2022 augusztusában egy gyulai áruház parkolójában kamionnal ütött el egy 6 éves kislányt.

A Békés Vármegyei Főügyészség azt írja közleményében: a férfi 2022. augusztus 27-én délelőtt egy vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsit vezetett egy élelmiszer-áruház Gyula belterületén található, közforgalom elől el nem zárt parkolójában. A Szent István utca felől az áruház hátsó, rakodó területe irányába folyamatos gyorsítás mellett 21 km/h maximális sebességgel haladt. Menet közben a férfi – egy későbbi, rakodás céljából történő tolatás miatt – a parkoló területén úgy kanyarodott balra nagy ívben, hogy érintőlegesen nekiütközött a menetiránya szerinti bal oldali kiemelt szegélynek. Az ügyészség szerint figyelmetlensége miatt nem vette észre, ezért elütötte az ott tartózkodó és látható helyen lévő gyermeket. A baleset során a gyermekkorú sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, lábsérüléseinek tényleges gyógytartama a 6 hónapot is meghaladta. A baleset következtében a gyermekkorú sértett esetében súlyos egészségromlás, illetőleg a lábsérüléseivel összefüggésben maradandó fogyatékosság is kialakult.

Az ügyészség azt írja: a férfi a cselekményével megszegte a KRESZ 25.§ (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint a járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL