Kamionhúzó versenyt rendeztek Gádoroson

2021. július 3. 17:36 | Gyemendi Réka

A HSMA Magyar Erős Ember Szövetség és Gádoros Nagyközség Önkormányzata a nyugat-békési településen rendezte meg a háromfordulós kamionhúzó liga nyitó körét. A gádorosi Iskola utcában 14 órától kezdődött a verseny, amelyre összesen 27 erős ember és közel 400 néző érkezett.

A résztvevőknek állva hámmal, illetve ülve kötéllel 20 méteren keresztül kellett időre elhúzniuk a 7,5, illetve 13,5 tonnás gépeket. A szervezők négy kategóriában – könnyűsúly (-100 kg), nehézsúly (+100 kg), masters (+35 év), valamint női összevetésben – hirdettek bajnokot.

A helyi színeket Szabó Dávid és Hegedűs Zsigmond képviselte. Gádorosra érkezett továbbá az orosházi Toldi SE derekegyházi erőemelője, Véró Alex, a szám többszörös magyar bajnoka, a csárdaszállási Kónya Gergő, illetve az erős emberek versenyeken egyre markánsabban teljesítő gyulai Lindeisz Gábort is.

Utóbbi tavaly megnyerte az Országos Kamionhúzó Bajnokságot, a gádorosi rendezvényre pedig elmondása szerint a szintentartás, gyakorlás miatt érkezett.

– Az országos bajnokságon három forduló volt, és az első három helyezett jutott tovább minden fordulóból a döntőbe. Az utolsó, harmaidk fordulón sikerült bejutnom, végül kecskeméten sikerült megnyernem a bajnokságot – ismertette. Mint mondta, a sportot testépítőként kezdte 20 éve, majd egy imserőse által került bele a kamionhúzás világába három évvel ezelőtt. Lindeisz Gábor már számtalan kamionhúzó illetve Strongman versenyen vett részt és sok nagy sikert, előkelő helyezést, győzelmeket tudhat magáénak. 

Az egyik versenyző. /Fotó: Bucsai Ákos

 

A gádorosi kamionhúzó versenyen open kategóriában indult és harmadik helyezést ért el.

– Elégedett vagyok, hiszen nekem volt a legalacsonyabb a testsúlyom a három versenyző közül: a többiek súlya 140-160 körül mozog, míg az enyém 120 kiló körül. Így nekem nehezebb volt megindítani a kamiont és lassabban jött, de elégedett vagyok ezzel a harmadik helyezéssel – fogalmazott a helyszínen.

A verseny helyi szervezője arról beszélt, hogy 15 hónappal ezelőtt szerették volna megrendezni a kamionhúzó versenyt, azonban akkor kezdődött a járványhelyzet, így el kellett halasztaniuk. 

– Voltam már korábban ilyen versenyen és nagyon tetszett a miliője, ezért úgy gondoltam, hogy Gádoroson is nagy érdeklődés lenne rá. Ez be is bizonyosodott, hiszen több mint háromszázan látogattak ki az eseményre, ami nagy dolog egy ekkora településnél – fogalmazott Simondán Vilmos. Kiemelte, hogy 27 versenyző érkezett megmérettetni a tudását, az erős emberek pedig az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek.

Simondán Vilmos hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnének erős ember versenyeket rendezni a településen.

 

Képek: Bucsai Ákos

 

További programok »

FEL