Júniustól ismét látogathatóak Békéscsabán az idősek klubjai

2021. május 30. 10:51 | Mikóczy Erika

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere személyesen egyeztetett Bátori Zsuzsannával, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetőjével az idősek nappali ellátásáról.

– A jogszabályi keretek lehetőséget teremtettek a fogyatékos és az idős személyek számára a nappali ellátást nyújtó intézmények megnyitására. Intézményvezető asszony és munkatársai felkészültek a járványügyi szabályok betartása mellett az ellátottak fogadására. Az idősek védelme továbbra is elsődleges szempont, ezért az intézményekben fokozottan odafigyelnek a higiéniai szabályok betartására, a fertőtlenítésre – tájékozatott hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter ahol jelezte, hogy ezek az intézmények június 1-jétől vehetők igénybe ismét. 
 
A polgármester beszámolt továbbá arról is, hogy a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ elkötelezett az intézmények parkjainak zöldítésében, ezért számos facsemetét és ciprusfélét ültettek el az Ady Endre Utcai Idősek Otthona, a Kossuth Utcai Idősek Klubja, illetve a Fövenyes Utcai Idősek Klubja területén. Szarvas Péter a Kossuth utcai intézményben az egyik gömbkőris elültetésénél felajánlotta segítségét az intézmény dolgozóinak.

További programok »

FEL