Jubileumi koncertet adott Békéscsabán a Borneo zenekar

2023. július 20. 17:28 | Papp Ádám Sándor

Alapításának 15. évfordulója alkalmából adott koncertet a Borneo zenekar szerda este, a Csabagyöngye Stégszínpadán. Az együttes több műfajt képviselve, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal készült a jubileumi előadásra.

Három vendégelőadóval a soraiban adott koncertet szerdán a Borneo zenekar. Vadász Gellért szaxofonon, Nagy Szabolcs zongorán kísért, míg Soós Enikő az énekért volt felelős. Az együttes alapítója elmondta, hogy fúziós zenéket adnak elő, melyekben nincsenek korlátok. Jánovszki Pál kiemelte: teljesen szabadon nyúlnak a legkülönbözőbb témákhoz, stílusokhoz, legyen az jazz standard, blues és rock klasszikus vagy saját szerzemény.

– 15 évvel ezelőtt adtuk az első koncertet. Rengeteg zenész megfordult már a zenekarban, összesen tizenhatan játszottunk. Sokszor kellett újrakezdeni, mert voltak olyan évek, amikor nem működött a zenekar, de mindig talpraálltunk. A mostani formáció eléggé stabilnak bizonyult az elmúlt években – fogalmazott Jánovszki Pál, a Borneo zenekar alapítója, hozzátéve: bízik abban, hogy egyedi előadásaikkal még hosszú évekig örvendeztethetik meg koncertjeiken az érdeklődőket.

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
12:15
FEL