Jövőbeni fejlesztések Mezőberényben

2023. március 21. 18:21 | Fajó Attila

Mezőberény önkormányzata sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, „Élhető települések” elnevezésű pályázati felhívásra, és több mint 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

A projekt célja Mezőberényben egyrészt a Hosszú-tó környezetének rendezése, közösségi szabadidőpark létesítése, másrészt a Kossuth Lajos téri út, parkoló és járda felújítása. A jelenlegi burkolat erősen leromlott állapotú. Helyreállításával a Kossuth téren a közlekedés biztonságosabbá válik, valamint a tér nívósabb arculatot kap. A téren a zöldterület rendezésére is sor kerül, melyhez kapcsolódóan öntözőrendszer kiépítése is megvalósul.

– Régóta tervezzük már, hogy a Hosszú-tó környékét rendbe tesszük. Korábban már a tavat kikotorták, új medret alakítottak ki neki, most azon vagyunk, hogy a környezete és méltóképpen megszépüljön, és hogy az épülő szabadidőparkot minden mezőberényi nyugodt szívvel használhassa majd. Olyan helyszínt alakítunk ki, ami a városlakók nyugalmát, pihenését, kikapcsolódását szolgálja – nyilatkozta Siklósi István, Mezőberény polgármestere. .

A projekt várható befejezésére jövő év január 31-e lesz.

Galéria

További programok »

Gazdaság

Már az ötödik kutat fúrják a Sarkad melletti gázmezőn

A hétvégén elkezdődött az ötödik kút fúrása Nyékpuszta lelőhelyen. A Sarkad térségében feltárt szénhidrogénmezőn tavaly február óta üzemel az első kút. 2023-ban újabb kettőt fúrtak, az elmúlt télen termelésbe állt egy évekkel ezelőtt lemélyített másik is.
11:10
FEL