Véget ért a mezőberényi szennyvíztisztító telep fejlesztése

2024. február 19. 06:34 | behir.hu

A mezőberényi önkormányzat 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a szennyvíztisztító telep fejlesztésére a Széchenyi 2020 programban – írja az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye.

A beruházás összegének mintegy 90 %-át az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozott. A projekt támogatási összegéből a város önkormányzata részesült.

A fejlesztés összesen több mint négyezer ingatlan esetében jelent jelentős minőségi és ellátásbeli változást, amelyből 3964 lakás és további 257 közterületi ingatlannal egészül ki megoldva a mezőberényi szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztítását. A beruházás által hosszútávon megoldható a települések szennyvizeinek ártalommentes elhelyezése, megszüntethető a talajvíz szennyezése, és az ivóvízbázisok veszélyeztetése, valamint növelhető a környező felszíni és felszín alatti vizek minőségének védelme.

A projekt elszámolható összköltsége közel 2,1 milliárd forint, melyből az európai uniós támogatás összege 1,9 milliárd forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású volt.

 

További programok »

Itthon

FEL