Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

2022. augusztus 12. 18:46 | Csiffáry Zsuzsanna

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.

Baji Miklós Zoltán képzőművész a program helyszínén kijelölt galériájában beszélt legújabb munkáiról, illetve a Jankay Art Apartmanról. Elmondta, hogy a tehetségkutató koordinátorainak volt már egy hasonló kezdeményezésük Jászberényben, ez inspirálta arra, hogy a békési megyeszékhelyen is létre hozzanak egy interaktív művészeti eseményt. 

Azok, akik ellátogatnak az Árpád sor 2. szám alá augusztus 25-től 28-ig, a meghívott fiatal alkotókkal ismerkedhetnek meg. Baji Miklós Zoltán hozzátette: a program attól is különleges, hogy a képzőművészek munkáit kihelyezik a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány kerítésére, amely a város egyik kulturális-művészeti értékévé válhat. 

– A közalapítványnak Jankay Tibor hagyatékából és a Tevan illetve a Kolozsvári család hagyatékának köszönhetően sikerült megvásárolia egy ingatlant, 2019-ben. A kuratóriummal úgy döntöttünk, hogy vendégházként preferáljuk, ahol a meghívott művészenk megszállhatnak – fogalmazott Tímár Ella, a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány elnöke. 

Hangsúlyozta, hogy a program nyitott, így bárki elmehet az eseményre, amelynek az a célja, hogy a Jankay Art Apartman tehetségfeltáró programból hagyományt teremtsenek. 

További programok »

FEL