Jótékonysági néptáncgála a Jókai színházban

2020. február 18. 13:18 | behir

A békéscsabai Folk & Roll néptáncegyüttes szervezésében jótékonysági gálaestet tartottak a Békéscsabai Jókai Színházban, melyen számos Békés megyei néptánccsoport lépett fel, az est bevételének egy részét pedig a Hatvanezer Fa Egyesület támogatására ajánlották fel.

A kulturális hagyományok megőrzése és a természeti környezetünk védelme két önmagában is nemes cél, de a kettő összevonása még inkább támogatandó kezdeményezés. A Folk & Roll formáció által szervezett gálán a megye számos néptánccsoportja vett részt, sőt, a határon túlról is érkezett résztvevő - írja a teátrum hivatalos oldala.

A gálaestet Szebellédi Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg, köszöntőjében hangsúlyozta a kezdeményezés fontosságát.

 

(Fotó: A-Team/Bencsik Ádám)

(Fotó: A-Team/Bencsik Ádám)

 

Kiemelte, hogy a Békés Megyei Önkormányzat a megye fejlődését szolgálja, így örömmel támogat minden ilyen eseményt. A világ meghatározó közgazdasági irányzatai már több száz éve a hasznot helyezik a középpontba, minden más szempontot ennek alárendelve. Ezzel szemben a közgazdászok egy másik csoportja a természeti környezetet, az embert tartja elsődleges pozícióba, ahol a profit nem cél, hanem eszköz, figyelembe véve morális kérdéseket is. Az állandó gazdasági növekedés helyett előtérbe helyezik az emberi élet minőségének javítását, egyben környezetünk védelmét. Ezért dicséretes ez a mozgalom a teremtett világ megőrzése érdekében, amely olyan apró lépésekből áll, mint a minél több fa ültetése – mondta az alelnök.

A gálán fellépett a gyulai Harruckern, az orosházi Harangos, a békéscsabai Balkán, a szarvasi Tessedik, a békési Belencéres, a gyomai Körösmenti táncegyüttes, emellett a közönség az eleki és a zerindi (Arad megye) tánccsoport közös műsorát és a szervező Folk & Roll együttes bemutatóját is láthatta. Az esten közreműködtek a békéscsabai Talléros és Rokodál zenekar tagjai, valamint a Napsugár Bábszínház színészei.

 

További programok »

Kultúra

FEL