Jótékonysági akciót szervezett az MSZP Békéscsabai Szervezete

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének tagjai, szimpatizánsai idén is gondoltak azokra a családokra, akiknek nehézséget jelent az élelmiszerek, a téli ruha vagy az ajándékok beszerzése. Több éves hagyományunkhoz ragaszkodva, idén is gyűjtést szerveztünk a nehéz sorsú családok megsegítésére, hiszen a szolidaritás, a hátrányos sorsúak segítése értékrendünk és tevékenységünk középpontjában áll.  – írja közelményében az MSZP békéscsabai elnöke Miklós Attila.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének tagjai, szimpatizánsai idén is gondoltak azokra a családokra, akiknek nehézséget jelent az élelmiszerek, a téli ruha vagy az ajándékok beszerzése. Több éves hagyományunkhoz ragaszkodva, idén is gyűjtést szerveztünk a nehéz sorsú családok megsegítésére, hiszen a szolidaritás, a hátrányos sorsúak segítése értékrendünk és tevékenységünk középpontjában áll.- írja közelményében az MSZP békéscsabai elnöke.

Érzékenynek kell lennünk embertársaink gondjai, problémái iránt különösen most, amikor a szociális ellátórendszer leépítése zajlik, a szolgáltatás biztosítása egyre nagyobb kihívás elé állítja a szociális területen dolgozókat, az ellátottak száma nem csökken.

Az adományok, a tél és az ünnepek közelsége miatt főleg ruhát, takarót, tartós élelmiszert, édességet, játékot, könyvet tartalmaznak. A felajánlásokat a mai napon jutattuk el az Egyesített Szociális Központ és a békéscsabai hajléktalan szálló munkatársainak, akik a legrászorultabbak számára továbbítják a felajánlásunkat.  

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak az ünnepek alkalmával érezzünk felelősséget embertársaink iránt, hanem az év minden napján vegyük észre a segítséget kérőket. Az adományozás tudjuk, nem jelent hosszú távú megoldást a mindennapok problémáira, nehézségeire. Valódi megoldást az életkörülmények javítása jelentene, ezért követeljük, hogy a Kormány januárban 50 százalékkal emelje meg a fizetéseket, különben a létválság után megjelenik az ellátás válsága is. A fizetésemelés nem korlátozódhat a közszférában dolgozókra, átfogó, rendszerszerű megoldásokra van szükség.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki rajtunk keresztül juttatta el adományát, így közösen, együttműködve tudtunk segíteni 2015-ben is a rászorulókon.- zárta sorait Miklós Attila az MSZP Békéscabai szervezetének elnöke.

 

 

Megosztás: