Jótékonyság és sport – a sérült gyermekekért futottak

2018. május 5. 18:16 | Zsíros András

Ismét jótékonysági futást szervezett Gyulán az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A vár elől induló és ide visszaérkező versenyzők maraton, félmaraton, illetve 7 és 14 kilométeren teljesíthettek. A valódi cél azonban természetesen a közösség megélése és a segítségnyújtás volt.

 

 

Idén is többféle táv várta a mozogni vágyókat, amire futva vagy kerekeken gurulva lehetett vállalkozni. Kerekeken mozgássérültek is indultak a megmérettetésen. Számukra ez többet jelent egyszerű sportnál. Az összefogást, a csapathoz tartozást – mondta Czibere Tünde, aki fiával a kezdetek óta részt vesz a versenyen.

A futók rajtjánál különleges buzdítást adott, hogy Weisz Fanni hallássérült fotómodell, esélyegyenlőségi aktivista indította a mezőnyt.

Alig egy óra múlva ért célba az első résztvevő, aki 7 kilométert tett meg futva. Gál Sándor maga is siket. Az Erdélyből érkezett versenyző azt vallja, a siker csak az akaraterőn múlik. „A fogyatékkal élők is képesek megtenni mindent, amit az egészséges emberek megtesznek. Egyenlőek tudunk lenni ezen a területen, ha dolgozunk érte” – fogalmazott a sportoló.

A kezdeti, tíz évvel ezelőtti 140 indulóhoz képest mostanra megtízszereződött a résztvevők száma. A verseny főszervezője szerint ennek az az oka, hogy egyre többeket szólít meg a rendezvény felhívása: hogy a mozgást összekössék a segítéssel. Felföldi Sándor egyesületi elnök úgy fogalmazott, meríteni lehet a résztvevők akaraterejéből.

Az egyesület az esemény bevételét gyógyászati segédeszközökre, illetve sérült és halmozottan hátrányos gyerekek táboroztatására fordítja majd.

 

https://www.facebook.com/behir.hu/videos/1892988350712286/

További programok »

Gyula

Különleges ijászverseny a Gyulai Várnál

"Ki lesz a Gyulai Vár bajnoka? " címmel egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak
2020. július 8. 00:00
FEL