Fuss a sérült gyermekekért: Ismét jótékonysági futást rendeztek Gyulán

2018. november 3. 15:10 | Kovács Andrea

Hatodik alkalommal rendezték meg a Halloween napi jótékonysági futást Gyulán. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület szervezte megmozdulás ismét mókásra sikerült, hiszen bár nem kötelező, de most is sokan teljesítették a távokat rémisztő futóruhában, érdekes vagy éppen ijesztő jelmezben.

 

 

A Halloween-futást idén is sötétben rendezték meg egy különleges, 5 kilométeres útvonalon, a fáklyákkal kivilágított belvárosban, számos meglepetéssel. A rendezvényen a hangsúly inkább a szórakozáson, mintsem a teljesítményen volt.

Külön élményt jelentett a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy a sporteseményt most is jelmezversennyel fűszerezték. A főszervező egyesület elnöke elmondta: a jótékonysági futással szeretnék a teljes társadalom figyelmét felhívni a sérült gyermekekre és segítésükre.

Felföldi Sándor hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább érzékenyebbek erre a témára és egyre többen vesznek részt a futásokon is. Fő célkitűzésük, hogy a gyermekek sportolását segítsék, illetve az, hogy jótékonysági rendezvényeik bevételével olyan gyógykezeléseket finanszírozzanak, amelyeket a társadalombiztosítás csak részben támogat.

Az egyesület elnöke annak is nagyon örül, hogy nő azoknak az önkéntes segítőknek a száma, akik munkájukkal támogatják őket, többek közt a táborok, illetve a különböző jótékonysági akciók megszervezésében. A Halloween-futás bevételéből a sérült és hátrányos helyzetű gyermekeket, valamint családjaikat támogatják.

További programok »

FEL