A sérült gyermekekért futottak Gyulán

2023. április 29. 18:29 | Vincze Attila

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági futóversenyt Gyulán. A szervezők a sportrendezvényen befolyt összegből az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményét támogatják.

A verseny központja a gyulai vár mellett felállított sátornál, illetve rajt-cél kapunál volt. Mint ahogy a jótékonysági megmérettetést szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke kiemelte, mintegy másfél évtizede azért hozták létre a rendezvényt, hogy segítsék a hasonló problémával küzdő szülőket. Felföldi Sándor szerint idővel nemcsak az érintettek, hanem a városvezetés és más támogatók is a kezdeményezés mellé álltak, amit azóta is szívvel-lélekkel szerveznek meg. 

 

 

– Az idei évben 7 km, 21 km és 21 km-es váltó versenyszámokban lehetett indulni, utóbbi három fős csapatokból állt, illetve a megmérettetés kiegészült a kerékpározással is, amely a határon átnyúlik, tehát a szomszédos Zerind településig mentünk át egy ideiglenes határátkelőn Dénesmajornál, mivel úgy látjuk, hogy nagy népszerűségnek örvend a kerékpározás is, a jó időnek köszönhetően pedig sokan eljöttek – fogalmazott.

A sportrendezvény fővédnöke Gyula város polgármestere volt, aki a versenyszámok elindításánál is segédkezett. Görgényi Ernő a behir.hu-nak elmondta, hogy az eseményt egy kiváló kezdeményezésnek tartja, hiszen szerinte olyan értékeket ötvöz, amelyeket valamennyien magunkénak vallhatunk. 

 

 

– Egyrészt a rendezvény az egészséges életmódot népszerűsíti, a rendszeres testmozgást, ami nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében, másrészről a jótékonyságot, a rászoruló embertársaink segítésének kötelezettségét, ami az egyik legnemesebb polgári érték. Egyúttal mindez egy rendezvény is, a gyulai tavasz egyik legszebb eseménye, a helyiek közül is sokan készülnek rá és a vendégek sokszor emiatt érkeznek a városba – hangsúlyozta.

A jótékonysági verseny nevezési díjaiból befolyt összeget a szervezők az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményének támogatására fordítják. 

További programok »

FEL