Jól mutatnak a pincekamrában a versenykolbászok

Az előző jubileum alkalmából, a 15. Csabai Kolbászfesztiválon rendezték meg először a Krajcsó Pál Emlékversenyt. Krajcsó Pál (1923-2007) hentesmester tiszteletére – és mindazok emlékére, akik Békéscsabán a 19. század végétől sertéstenyésztőként, hentesmesterként, vállalkozóként erősítették ezt a hagyományt – hirdették meg a megmérettetést.

Az indulók azóta a fesztiváli  emlékversenyen friss- és vastagkolbászt is készítenek, utóbbiakat azután a szervezők azonos körülmények között füstölik, érlelik, majd a zsűri dönt a helyezésekről.

Eddig is a nyilvánosság előtt zajlott az emlékverseny szárazkolbászainak a zsűrizése májusban, júniusban, de idén, a jubileumi, 20. fesztiválon még nagyobb nyilvánosságot kapnak a versenyművek. Ugyanis a nemzetközi szárazkolbászverseny mintadarabjaival együtt bírálják el az akkor már egyéves kolbászokat az október 28–31. közötti Csabai Kolbászfesztiválon.

Addig a Csabai Kolbászház minőségi klímájú pincekamrájában érnek a kuláréba töltött vastagkolbászok, és naponta ellenőrzik, hogy van-e valami tennivaló velük. Természetesen a kóstolást egyelőre mellőzve. Amikor a minap ránéztünk a portékára, nehéz volt elhagyni a pincét… 

forrás:csabaikolbaszfesztival.hu

Megosztás: