Jól gondolja meg, hogy szerdától mikor indul munkába!

2020. március 24. 16:10 | Hidvégi Dávid

Szerdától változik a Volánbusz Zrt. békéscsabai és helyközi menetrendje, amely érinti azokat, akik még dolgoznak és azokat is, akiknek egyéb teendőik akadnak, például orvoshoz vagy bevásárolni indulnak. A digitális oktatás ideiglenes bevezetésével a diákoknak már nem kell az autóbuszokat igénybe venniük, illetve a legtöbb munkahely ideglenesen leállt vagy az alkalmazottak otthonról dolgoznak, ezért csökkent a járatok forgalma. Hétfőtől a jegyvásárlás rendje is megváltozott.

Békéscsaba polgármestere korábban bejelentette, hogy szerda éjféltől a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a helyi autóbuszok. Szarvas Péter hozzátette, hogy a járatok óránként járnak és továbbra is összeköttetésben lesz a külváros a belvárossal. Bár korábban arról volt szó, hogy 19 óra után már nem közlekednek buszok a városban, ezt módosították a munkáltatói és a munkavállalói jelzéseket követően. Gerláról pedig hétfőtől péntekig a tanszüneti munkanapra meghirdetett menetrend szerint közlekednek a járatok.

Mint már korábban beszámoltunk róla, március 25-től a helyközi menetrend is változik, amely azokat érinti, akik települések között ingáznak naponta a munkahelyük miatt. A Volánbusz minden helyközi – azaz országos, regionális, elővárosi, valamint a Budapest környéki – járata további intézkedésig tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik.

Fontos változás, hogy a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján valamennyi helyi és helyközi járaton elérhetővé vált a készpénzmentes jegyvásárlás. A mobiljegyvásárlás bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől – számolt be a társaság honlapja. Azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a járatokra, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus tikettek ára megegyezik a hagyományos, papíralapújéval. A teljes árú jegyek mellett elérhetők az 50 és 90 százalékos kedvezményű jegyek is. A szakemberek nagy erőkkel dolgoznak a mobilapplikáció fejlesztésén annak érdekében, hogy legkésőbb a hónap végéig bérletvásárlási lehetőséggel is bővüljön az alkalmazás.

A vasúti közlekedésben egyelőre nem vezettek be korlátozást. A koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések a belföldi vasúti személyszállítást nem érintik, jelenleg a vonatok a meghirdetett menetrend szerint közlekednek – írja a MÁV honlapja.

További programok »

Gyula

Petri Barnabás húszévesen edző – az öltözőben tisztelet övezi

Manapság nem egyszerű olyan embert találni, aki már rendkívül fiatalon eléri a céljait és megvalósítja az álmát. A sarkadi Petri Barnabás példája jó lehet erre, aki egy súlyos sérülés után nem adta fel, hanem elképzelést váltva maradt a labdarúgásban. Ma Gyulán edző, a gyerekek tisztelik pedig csak pár év korkülönbség van közte és a játékosai között.
11:05
FEL