Kevesebb az influenzás beteg, mint általában

2020. november 23. 11:07 | behir

Az influenza-figyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint november 9-15. között az országban mindössze 9 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – adta hírül jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a 46. héten sem a háziorvosok által, sem pedig kórházban ápolt betegektől levett mintákban nem találtak influenzavírust a laboratóriumi vizsgálatoknál.

Az adatok szerint az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók 17,3 százaléka 14 év alatti gyerek, 35,4 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 34,4 százaléka, 12,9 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A szakemberek véleménye szerint az átlagosnál alacsonyabb számú influenza megbetegedés a Covid-19 járvány elleni védekezésnek (maszkhasználat, fertőtlenítés, közösségi távolsságtartás) is köszönhető, illetve annak, hogy a lakosság az előző évekhez képest magasabb számban használta ki az ingyenes influenza elleni védőoltás beadásának lehetőségét.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
19:04
FEL