Jobbik: a Fidesz legfőbb politikája a korrupció

2016. január 28. 15:14 | Zsíros András

A Fidesz legfőbb politikájának nevezte a korrupciót Samu Tamás Gergő. A Jobbik Békés megyei közgyűlési frakcióvezetője ezt Lánczi Andrást, a Századvég Alapítvány elnökét idézve mondta annak kapcsán, hogy a Csalás Elleni Európai Hivatal, az OLAF vizsgálatot indított közel egymilliárd forintnyi uniós támogatás felhasználásával kapcsolatban.

A hivatal szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közbeszerzési eljárásainak ellenőrzésére szánt összeg elköltésében komoly szabálytalanságok fordultak elő. Samu Tamás Gergő ezek közül kiemelte, hogy tudomása szerint napi huszonhat óra elvégzett munkáról szóló teljesítési igazolást is találtak a szakemberek.

A politikus elmondta: fenntartják a korrupció elleni javaslataikat, így továbbra is dupla büntetéssel sújtanák a közpénzekkel való visszaélést, valamint támogatnák, hogy ezen bűncselekmények ne évülhessenek el. Ezen kívül elkoboznák azokat a vagyonelemeket, amelyek eredete nem tisztázott, és bevezetnék, hogy a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata is nyilvános legyen. Hozzátette: a Jobbik képviselői idén is közzéteszik saját családtagjaikét.

FEL