Megnevezte Békés megyei önkormányzati jelöltjeit a Jobbik

2019. szeptember 19. 17:22 | Papp Ádám Sándor

Békés megye gazdaságának fejlesztése és a térség lakosságmegtartó erejének növelése a cél a következő öt évben – hangzott el a a Jobbik Magyarországért Mozgalom csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az eseményen a frakció ismertette a Békés Megyei Közgyűlésben induló pártlistát és felvázolta a következő ciklus programját is.

Az elmúlt öt évben a második legerősebb frakcióként volt jelen a Jobbik a Békés Megyei Közgyűlésben. A párt 4 főt adott a 18 fős testületben és a következő ciklusban is hasonló számmal szeretné képviseltetni magát – fogalmazott Samu Tamás Gergő frakcióvezető.

A listát dr. Szabó Ervin, a párt orosházi polgármesterjelöltje vezeti. Második helyen a frakcióvezető, Samu Tamás Gergő indul, aki jelenleg is tagja a megyei közgyűlésnek. A harmadik helyen Gajdos Attila áll, aki már kilenc éve képviselő a megyegyűlésben. A lista negyedik helyén Csengeri Lajos gyulai önkormányzati képviselő található, végezetül pedig László Attila Tibor, aki egyben Medgyesegyházán indul a polgármesteri székért.

A Jobbik Békés megyei frakcióvezetője elmondta: az elmúlt öt évben a megyegyűlés feladata a területfejlesztési stratégia kidolgozása volt, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a Békés megyébe érkező források megfelelő elosztása.

Gajdos Attila önkormányzati képviselő hangoztatta, hogy Békés megye országos szinten több tekintetben is sereghajtó. Szeretnék, ha a megye gazdasága fejlődne a jövőben, hiszen mint mondta: a térségben a legalacsonyabb a bérek szintje, a társadalom elöregszik, a kis települések nem fejlődnek, ami elvándorláshoz vezet, továbbá Borsod és Heves megye példájára Békés megyében is elkezdődött az "elcigányosodás".

A sajtótájékoztatón elhangzott, a következő ciklusban is céljuk, hogy arányosan el tudják osztani a megyébe érkező uniós és kormányzati támogatásokat. Továbbá a fiatalok, idősek és kis települések támogatása kerülne a fő megoldandó feladatok közé.

További programok »

FEL