Csábítóak, de veszélyesek is lehetnek a belvárosi szökőkutak

2019. június 21. 06:36 | Szendi Rita

Csábítóak, de veszélyesek is lehetnek a belvárosi szökőkutak. Bár tilos ezek használata, a meleg időben mégis sokan frissítik fel magukat a vízben.

 

 

Városszerte folyamatosan tisztítják a szökőkutakat, azonban azok szerkezete, vízforgató rendszere csak a nagyobb méretű szennyeződéseket képes kiszűrni. Békéscsabán a szökőkutak karbantartásával megbízott vállalkozó minden nap ellenőrzi a belvárosban található vizes létesítményeket.

 

 

A főtéren található szökőkút a gyerekek egyik kedvenc helye. Sokan nem tudják, de komoly fertőzéseket kaphatnak el azok, akik abban a vízben mossák meg a kezüket vagy akik belelógatják a lábukat. A gyerekek mellett az állatok is kedvelik a szökőkutak hűsítő környezetét.

– A kutyák is előszeretettel mártóznak meg a szökőkutakban, madarak pedig számtalan alkalommal isznak a vizéből. A fertőzésveszély akkor a legnagyobb, amikor valaki a szökőkút vizéből iszik, mert könnyen előfordulhat, hogy hasmenést okozó baktérium kerül a szervezetébe – fogalmazott dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella, a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője.

 

 

További programok »

FEL