Jó lenne hatékonyabban? Vállalkozz digitálisan!

2017. január 20. 15:56 | behir.hu

Békés megyében immár 90 ún. digitálisan felkészült vállalkozás van. Aki csatlakozik, kamarai segítséggel akár 40%-os vissza nem térítendő pályázati támogatáshoz is juthat. A Modern Vállalkozások Programja keretében a hatékonyságot növelő modern vállalatirányítási rendszereket szerezhet, akár a papír alapú céges ügyvitelt is kiválthatja.

Megyei szintű információs napot szervez a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Modern Vállalkozások Programja keretében, január 26-án 9 órától, Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban.

A statisztikai adatok szerint a hazai mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) többsége nem használja ki a modern infokommunikációs technológia (IKT) nyújtotta lehetőségeket. Ezen változtat az a program, amelyhez eddig országszerte közel hatezren csatlakoztak. A pályázatokat január végétől lehet beadni, részben vissza nem térítendő támogatásra. A pályázat segítségével modern vállalatirányítási rendszereket, valamint az ezek működtetéséhez szükséges informatikai eszközöket szerezhetik be a pályázó kkv-k. Mindezt a hatékonyság növelése érdekében.

Békés megyében 90 vállalkozást minősített a kamara digitálisan felkészült vállalkozássá, az ilyen irányú átvilágításokat követően. Az átvilágítással nem jár kötelezettségvállalás, ám ha pályáznak, biztosan megkapják az extra, 5%-kal magasabb támogatást, a kamara közreműködésével. Ezzel együtt 40%-os vissza nem térítendő támogatással vághatnak bele a fejlesztésbe.

Az információs napon gyakorlati jellegű példákkal, közérthető nyelven hallhatnak előadásokat az érdeklődők, és minden résztvevő ajándékot kap.

Az informatikai szektor szakértőivel, kiállítóival való közvetlen és akár kötetlen beszélgetés első kézből, és hitelesen tájékoztatja azokat, akik belátták a fejlesztés szükségességét. Az érdeklődők ezzel növelhetik versenyképességüket, lefaraghatják technológiai lemaradásukat.

A lemaradás pedig a felmérések szerint egyrészt a géppark területén mutatkozik meg, sok helyen tíz évesnél is idősebb gépekkel dolgoznak, sok esetben elavult szoftverekkel. A vállalatok online jelenlétének EU-s ragsorában Magyarország az utolsó harmadban van, az integrált vállalatirányítási rendszerek (ERP) és az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) használatban uniós sereghajtók vagyunk.

Az okok között a vállalkozók, vezetők és alkalmazottak ilyen irányú felkészültségének hiányát is említik a felmérések. Szintén a felmérések alapján ismert, hogy a vállalkozások nehezen tudják finanszírozni az IKT-fejlesztéseket. Ezért is fontos kihasználni ezt a forrást, amely nagyban segítheti a vállalkozások digitális felzárkózását.

További információk a témában: www.vallalkozzdigitalisan.hu

Regisztráció a január 26-i rendezvényre: http://vallalkozzdigitalisan.hu/esemenyek/esemeny.html?cid=192

További programok »

FEL