Jó ilyenkor rácsodálkozni a gyönyörű tájra

2022. január 9. 14:40 | Mikóczy Erika

Már szombaton is esett, de Békés megyében vasárnap reggelre varázsolta igazán széppéa tájat a hó. Olyan csodás takarót kaptak a fák, a terek, a házak, a háztetők Békéscsabán is, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Persze a legjobban talán a gyerekek örültek a havazásnak.

Előkerültek a szánkók, a kisebbeket a szüleik húzzák, a nagyobbak igyekeznek olyan helyet keresni, ahol maguk is lecsúszhatnak. Épülnek a hóemberek, a hóban fekve készülnek a hóangyalkák, sőt, Békéscsabán még a pingvinek is megjelentek: 

 

Fotó: Such Tamás/ behir.hu

 

Vasárnap délután, a közelünkben egy kislány miközben édesapja teljes erővel siklatta a szánkóval hol kacagott, hol pedig fennhangon énekelt. Bár a dal a decemberről szólt, nálunk most lett igazán aktuális: „Ha ha ha havazik, he he he hetekig, hú hú hú hull a hó, hi hi hi jaj de jó!”: 

 

Persze nemcsak a gyerekeket, a felnőtteket is megragadta a látvány, a közösségi oldalakat ellepték a szebbnél szebb téli képek, és hozzá azoknak a kommenjei is, akik már sokallják ezeket a fotókat. Pedig jó ilyenkor gyönyörködni a tájban, rácsodálkozni az ágakra, a kerítésre rakódott hópaplanokra, és gyermekien örülni a látványnak, legalább pár pillanatig. Hiszen olyan ritkán lehet részünk hasonlóban... 

Galéria

 

További programok »

FEL