Jó ellenfél, értékes győzelem!

2017. január 22. 20:55 | behir.hu

Az ország két legjobb női röplabda együttese mérkőzött meg egymással Békéscsabán a városi sportcsarnokban vasárnap este. A sors szeszélye folytán a Magyar Kupa elődöntőben is ellenfélként találkozott egymással a BRSE és a Nyíregyháza, akkor idegenben a csabai lányok nyertek egy nagyon színvonalas csatában.

Jó mérkőzésre volt ezúttal is kilátás, bár az első játszmában a nyíregyháziak úgy tűnt, az öltözőben ragadtak... A csabai lányok pedig ugyanazt a dinamikus, erőtől duzzadó játékot nyújtották, mint a hétközi Olomouc elleni mérkőzésen. Ennek eredménye nem is lehetett más, mint egy nagyon magabiztos győzelem, 25-10 a vége.

A második játszmában mintha egy teljesen másik csapat jött volna a pályára, a nyírségiek összekapták magukat, és az elején még ugyan a hazai gárda vezetett, de ezt követően magukhoz ragadták a kezdeményezést. Többször is vezettek három ponttal Szombathelyi Szandráék, sőt, a játszma vége felé már hat is volt az előnyük (13-19). Elsősorban Matic javuló, ponterős játékának köszönhetően megkezdte ekkor a felzárkózást a viharsarki csapat és szépen lassan utolérte ellenfelét (22-22). Ritka izgalmakat hozott a véghajrá, a vendégcsapat két játszmalabdát is hárított, majd meg tudta fordítani az eredményt és egalizálta a játszmaállást (25-27, 1-1).

A harmadik etap is remek küzdelmet hozott, azzal a különbséggel, hogy inkább a hazaiaknál volt az előny. Színvonalas, hosszú labdameneteknek tapsolhatott a publikum, amelyek végén többnyire a BRSE szerezte meg a pontot. Állandósulni látszott az öt-hat pontos különbség, ami a játszma végéig majdnem meg is maradt. 24-18-at mutatott az eredményjelző, amikor is a Nyíregyháza mindent megpróbált, fel is tudott jönni 23-23-ra, de ha nehezen is, végül meglett a harmadik játszma (25-23).

A 2-1-es vezetés nem nyugtathatta meg a béscsabai lányokat, miután a Nyíregyháza nem adta fel. A negyedik játékban már 10-7-re is vezettek, de később 15-14-nél is náluk volt a minimális előny. 21-20-ig nagyon szorosan alakult, nem nagyon lehetett eltalálni, hogy mit hoz a játszma vége, de ekkor Szakmáryék elővették a tartalékokat, robbantottak, s a hazai közönség nagy ovációja közepette, 25-21-re megnyerték a negyedik játékot. Továbbra sem tudta tehát a BRSE lányokat senki megfosztani a veretlenségüktől, de a nyíregyházi csapat minden dícséretet megérdemel küzdeni tudásáért és azért, mert megnehezítette az ország jelenlegi legjobb csapatának dolgát.

Január 25-én szerdán, újra hazai pályán jöhet a következő nagy megmérettetés, a CEV Kupa visszavágó!

Szegedi Zsolt

FEL