Javaslatokat várnak arra, ki kapjon Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést

2024. február 12. 15:59 | behir.hu

Felhívás a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetés javaslattételére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III.22.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza a helyi pedagógusok munkájának elismerésére létrehozott kitüntetés adományozásának módját, feltételeit.

Évente két kitüntetés adományozása történik pedagógusnapon.

A kitüntetés annak a természetes személynek adományozható, aki Békéscsabán legalább tíz éve a köznevelés, szakképzés vagy felsőoktatás területén magas színvonalú szakmai munkát végez.

A kitüntetett személyre javaslatot tehetnek: a polgármester, az alpolgármesterek, Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői, a jegyző, a Közgyűlés köznevelési ügyekkel foglalkozó bizottságának nem képviselő tagjai, a város területén működő helyi nemzetiségi önkormányzatok, a városban működő köznevelési, szakképzési, felsőoktatási intézmények: vezetői, fenntartói, munkahelyi kollektívái, nevelőtestületei, diákönkormányzatai, illetve hallgatói önkormányzatai, köznevelési, szakképzési intézmények szülői munkaközösségei, Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező – bírósági nyilvántartásba vett – civil szervezetek.

A javaslat tartalmazza:

  • az ajánlott személy pontos adatait,
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását.

A javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 1. melléklete szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot, amely elektronikusan elérhető a www. bekescsaba.hu/aktualitások weboldalon.

A javaslatokat február 28-ig papíralapon a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályára (Békéscsaba, Szent István tér 7.), és egyidejűleg elektronikus formában is az orodan@bekescsaba.hu e-mail címre kell megküldeni. A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt.

További programok »

Önkormányzati hírek

Fidesz-KDNP: Megbízható és kiszámítható lett az idei csabai költségvetés

Az év első közgyűlését értékelte a Fidesz-KDNP frakció pénteken. Opauszki Zoltán, a párt békéscsabai szervezetének frakcióvezetője és Nagy Sándor önkormányzati képviselő többek között beszélt a város 2024-es költségvetéséről, a TOP Plusz pályázatokról, valamint az alpolgármester-választás körüli történésekről is.
2024. február 23. 13:50
FEL