Javaslatokat várnak arra, ki kapjon Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést

2019. március 14. 16:21 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII.14.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza a helyi pedagógusok munkájának elismerésére létrehozott kitüntetés adományozásának módját, feltételeit.

Évente két kitüntetés adományozása történik Pedagógusnapon.

 

A kitüntetés csak magánszemélynek adományozható, amelynek feltétele:

  • Békéscsaba városban legalább 10 éve az oktatás, nevelés terén végzett magas színvonalú szakmai munka,
  • szakmai elismertség mind a felterjesztett saját intézményében, mind városi szinten
  • szakmai, emberi feddhetetlenség.

 

A kitüntetett személyre javaslatot tehetnek: Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői, az oktatásért felelős bizottság, a nevelőtestületek, az iskolaszékek, a nemzetiségi önkormányzatok, a munkáltató.

 

A javaslat tartalmazza:

  • az ajánlott személy pontos adatait,
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását,
  • a javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 2. melléklete szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatvédelmi nyilatkozatot, amely elektronikusan elérhető a www. bekescsaba.hu/aktualitások weboldalon.

 

A javaslatokat 2019. március 31-ig  papíralapon a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályára (Békéscsaba, Szent István tér 7.), és egyidejűleg elektronikus formában is az orodan@bekescsaba.hu e-mail címre kell megküldeni. A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt.

 

 

További programok »

Oktatás

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően, lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik például a 3D tervezést és nyomtatást is.
2019. október 18. 06:26
FEL