Javaslatokat várnak a Békéscsaba Díszpolgára kitüntetés adományozására

2018. november 10. 11:47 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) önk. rendelete értelmében a Békéscsaba Díszpolgára kitüntetés átadására március 15-én, a városi ünnepségen kerül sor.

 

A Békéscsaba Díszpolgára kitüntetés a legmagasabb helyi elismerési forma. Annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adható, aki Békéscsabáért maradandót alkotott, illetve kiemelkedő tevékenységet végzett. Évente legfeljebb egy kitüntetés adományozható, azonban a várostörténeti szempontból kiemelkedő személyek – jelentős évfordulóhoz köthető – posztumusz kitüntetése esetén két Díszpolgári cím is adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

  • Békéscsaba város önkormányzati képviselői,
  • a nemzetiségi önkormányzatok,
  • a Közgyűlés bizottságai,
  • a városban működő egyházak, pártok, társadalmi szervezetek, önszerveződések, egyesületek, közösségek.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • az ajánlott személy pontos adatait,
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását,
  • csatolni szükséges az értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatvédelmi nyilatkozatot, amely a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzat és Szervezési Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 117. iroda) kérhető vagy letölthető a bekescsaba.hu honlapról (Aktualitások menüpont alatt).

 

Az elismerés odaítélésére a Közgyűlés jogosult, amelyről minősített többségű határozattal dönt. A javaslatok értékelését a külön e célra létrehozott munkacsoport végzi.

 

A javaslatokat 2018. december 1-ig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzat és Szervezési Csoportjának (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 117. iroda).

 

Bővebb információ kérhető a maczik@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a (66) 886-622-es telefonszámon.

További programok »

FEL