Javában zajlik a Békés és Murony közötti útfelújítás

2021. július 29. 13:35 | behir.hu

A munkálatok során megtörténik a burkolat lokális kátyúzása és az ívek túlemelésének előkészítése, valamint 5 centiméteres kopóréteg készül.

Több mint 5 kilométeren zajlanak útfelújítási munkálatok Békés és Murony között ezekben a hetekben – tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő miután egyeztetett a Magyar Közút Békés megyei vezetőivel a beruházással kapcsolatban. Mint elmondta, a Magyar Közút a Magyar Falu Programban, saját kivitelezésben úgynevezett profilkiegyenlítést végez aszfaltozással és szakaszos beavatkozással a két település között. A beruházásnak köszönhetően összesen 27 ezer 275 négyzetméteren újul meg a szakasz.

A munkálatok során megtörténik a burkolat lokális kátyúzása és az ívek túlemelésének előkészítése, valamint 5 centiméteres kopóréteg készül. A tervek szerint ezen munkálatok augusztus 6-ra befejeződnek. Ezután következnek az utómunkálatok, úgy mint padkarendezés és a burkolatjel-festés. A fejlesztést a Magyar Közút saját géplánccal végzi. A beruházás értéke bruttó 171,8 millió forint.

Dankó Béla hangsúlyozta, bízik benne, hogy a fejlesztésnek köszönhetően korszerűbb és biztonságosan körülmények között közlekedhetnek az autósok.

Forrás: Dankó Béla

További programok »

FEL