Elkezdődött az aszfaltozás Békésen

2021. szeptember 23. 08:00 | behir.hu

A cél, hogy minden városrészen rendbe tegyék a közlekedési felületeket.

– Szórólapokon tájékoztatjuk az aszfaltozás menetéről, az aktuális tudnivalókról a lakosságot. Holnap az előkészítő munkálatokkal gyakorlati szakaszába lép a kiválasztott utcák aszfaltburkolatának kialakítása – olvasható Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán.

A városvezető kiemelte: az első lépésként az aknák, víznyelők szintre állítását, a meglévő útalap profilozását és az útalap nyesését végzik el a kivitelezők. A mintegy 120 millió forintos költséggel megvalósuló fejlesztés kivitelezése mind az egyes utcák lakosságának életminősége, mind az érintett városrészek közlekedése szempontjából is nagy lépés.

– Az ehhez szükséges forrás Dankó Béla, Békés város országgyűlési képviselő úr segítségével juthatott el hozzánk. Képviselő úr az elmúlt időszakban számos beruházás felkarolásával járult hozzá a város fejlesztéséhez, amiért ezúton is köszönetet mondunk – tette hozzá. 

További programok »

Itthon

Békéscsaba kultúrájáért díjátadó a magyar kultúra napja alkalmából - galériával

Gálaműsor részeként adták át a Békéscsaba Kultúrájáért díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban péntek este. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy fontos elismerni minden olyan tevékenységet, ami a hagyományainkat és a kultúránkat őrzi. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kultúra tisztelete nélkül nem létezhetnénk, mert ez az életünk szerves része.
21:13
FEL