Játékos folytatás a Múzeumok Őszi Fesztiválján Gyulán

2020. október 20. 15:48 | behir

Az Erkel Ferenc Emlékház, majd az Almásy-kastély parkja lesznek a következő helyszínei a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatnak Gyulán.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont október 6-i, komorabb előadását, majd a Ladics-ház nem látogatható tereit bemutató házbejárását követően az ismeretszerzés játékos formájában folytatódnak a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményei a fürdővárosban.

A Lábra kelt tárgyak elnevezésű tárlatvezetés október 23-án és 24-én – pénteken és szombaton – 19 órakor kezdődik nemzeti himnuszunk zeneszerzőjének szülőházában. Az Erkel emlékház programja nemcsak attól lesz különleges, hogy csak zseblámpával láthatják a kiállítást, hanem amiatt is, mert a szervezők a látogatók segítségét kérik abban, hogy a másnap délelőtti nyitásra minden tárgy, amellyel nem az eredeti helyén találkoznak, visszakerüljön abba a helyiségbe, ahová való.

A játékos tárlatvezetésre szükséges előzetesen regisztrálni az emlekhaz@gyulakult.hu címen.

Ezt követően régimódi játékokkal folytatódik a kastélyparkban a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az október 27-31. közötti esemény időpontja nem véletlen, ugyanis az őszi szünetben a gyermekeket és a családokat invitálják az Almásy-kastély előtti területre. A kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. történészei és múzeumpedagógusai arra vállalkoznak, hogy megmozgatják az őszi szünetben kiránduló családokat, akik kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején. A gyerekek kipróbálhatják a krikettet, a pörgettyűt és a karikázást, valamint társasjátékozhatnak és ügyességi versenyeken is részt vehetnek. A több napon át tartó vidám rendezvény tervezett helyszíne az őszi színekben pompázó kastélypark, a játékos időutazáson a részvétel díjtalan.

Forrás: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

További programok »

FEL