Játékország után irány az iskolapad

2016. június 4. 16:46 | behir.hu

Május vége-június eleje az óvodai ballagások ideje. Békéscsabán közel ezer nagycsoportos köszön el óvodájától, majd szeptemberben már az iskolapadban kezdik el tanulmányaikat.

Énekes-táncos műsorral búcsúztak a Mackó-Kuckó Óvoda nagycsoportos gyermekei az intézmény Orosházi úti telephelyén. Az óvodások számára mindig különleges pillanat a ballagás, hiszen ezzel lezárulnak az igazi gyermekévek és egy új időszak veszi kezdetét.

- Minden óvodás gyermek életében nagy mérföldkő, egy nagy váltás, hogy az óvoda falait elhagyják és egy új élet kezdődik számára, iskolás lesz szeptembertől. Óvodánkban is a hagyományoknak megfelelően, méltó keretek között el szoktunk búcsúzni a ballagó gyerekektől – fogalmazott Botta-Dukátné Orczifalvi Éva, a  Mackó-Kuckó Óvoda óvodavezetője.

A Nyuszi és a Méhecske csoport műsorát követően a kisebbek is virággal és ajándékkal köszöntötték a búcsúzó lurkókat, akik jó emlékekkel hagyják el az óvodát.

- Szerettem azt, amikor a barátommal fogócskáztunk itt – idézi fel a legjobb játékot egy kisfiú. Egy másik nagycsoportosnak a kedvenc óvó nénije hiányzik majd, mert mindig jókat mesélt és vicces, humoros népdalokat tanított.

A ballagó óvodások a szeptembert már az iskolában kezdik, azonban a helyükre a hagyományoknak megfelelően jönnek majd a kiscsoportosok.
 

FEL