Játékkonzolt, laptopot kínált a csaló

A pénzt elkérte, de az árut nem küldte egy budapesti nő.

A rendőrség vádemelést javasol egy budapesti nő ellen, aki az egyik internetes aukciós portálon különböző dolgokat kínált eladásra, majd miután átutalták neki a vételárat, a vevőknek nem küldött semmit. Az Orosházi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésével gyanúsít egy 44 éves budapesti nőt, aki a nyomozás adatai szerint 32 internetezőt tévesztett meg. A világhálón, az egyik aukciós portálon különböző műszaki cikkeket, játékot kínált eladásra, de miután a számlájára a vevők átutalták a kialkudott vételárat, semmit nem küldött nekik. Az Orosházi Rendőrkapitányágon egy nagyszénási férfi tett feljelentést, aki egy játékkonzolt akart megvásárolni a hozzá tartozó kiegészítőkkel, játékokkal együtt. Kifizette a terméket, de a nőtől, akinek a pénzt átutalta, nem kapott csomagot. Ráadásul megtudta, hogy azt a játékkonzolt, amit ő megvásárolt, egy másik férfinak is eladta a hirdető.

A feljelentést követően elrendelt nyomozás során a rendőrök országszerte további 31 sértettet találtak, akik O. Jánosné számlájára pénzt utaltak. A nő a játékkonzolon kívül videókártyát, építőjátékot, hordozható számítógépet, szintetizátort hirdetett meg átlagosan 30 ezer forint körüli árért. Az ajánlataira az ország 14 megyéjéből és a fővárosból jelentkeztek internetezők, akik a kért összegeket a megadott számlaszámra átutalták, de a megvásárolni kívánt terméket nem kapták meg. A nyomozás adatai alapján a nő azért tévesztett meg másokat, hogy haszonra tegyen szert, a számlájára érkező különböző összegeket magára és családjára költötte.

A csalás vétség megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást az Orosházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. április 8-án zárta le. A rendőrség a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: , ,