Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

2021. október 17. 17:49 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat „megyejárást” indított, egyeztetésre hívta a települések polgármestereit. Békés megye kilenc járásának székhelyén – Szarvason, Gyomaendrődön, Békésen, Orosházán, Szeghalmon, Sarkadon, Mezőkovácsházán, Békéscsabán és Gyulán – tartottak megbeszélést.

A polgármesterek a Területfejlesztési Operatív Program Plusszal (TOP Plusz) kapcsolatosan kaptak tájékoztatás. A helyszíni konferenciákra azért volt szükség, mert hamarosan megjelennek a TOP Plusz pályázati felhívásai, ezek legfrissebb információit adta át Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke és dr. Horváth Mihály jegyző a megjelenteknek. A célok a 2021-27-es időszakra vonatkozó programokban is ugyanazok, mint az előző ciklusban: az ipari és közlekedési infrastruktúra, a turizmus és a helyi szolgáltatások színvonalának emelése. A Békés Megyei Önkormányzat azt szeretné elérni, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg a megyében, amelyekre a leginkább szükség van, és az ide érkező forrást a legoptimálisabban tudják felhasználni a települések. Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke elmondta: a felzárkóztatás érdekében két járás – a sarkadi és a mezőkovácsházi – komplex kiemelt fejlesztését tervezik.

A következő időszakban minden eddiginél több forrás, közel 86,4 milliárd forint fog a települések rendelkezésére állni, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.

További programok »

FEL