Ízletes reklám a meggynek

2016. július 1. 14:02 | behir.hu

Több mint harminc városban ingyenes meggykóstolót tartanak a magyar termelők. A Békéscsabán is zajló akció célja az volt, hogy fogyasztásra ösztönözzék a leendő vásárlókat és az, hogy minél többen megismerjék a magyar meggyet, de az érdeklődők a gyümölcs egészségügyi hatásairól is többet megtudhattak.

A programnak megfelelően meggyel díszített pólókban dolgozó fiatalemberek osztogatták a nyári finomságot a Csaba Center aulájában. Lenti-Rajki Zsanett és kislánya is örömmel fogadta és kóstolót. A család egyébként is sok gyümölcsöt eszik és bízik benne, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően mások is kedvet kapnának hozzá. Szilágyi Judit is nagyon örül a kezdeményezésnek, sőt, az asszony úgy gondolja, hogy más gyümölcsöknek sem ártana a hasonló reklám. Például epret vagy málnát is lehetne osztani.

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Koordinálásával zajló programban Budapesten és 30 vidéki városban, köztük Békéscsabán, összesen százezer adag meggyet adnak a járókelőknek. A megyeszékhelyen a Csorvás és Gerendás határából származó érdi bőtermőt kaphattak az érdeklődők.

 

Kevesen esznek meggyet

– Magyarországon kevesen esznek meggyet, inkább befőttnek teszik el. Pedig ez a gyümölcs nagyon egészséges, és főleg az érdi bőtermő, ami egy korai cseresznyével keresztezett meggy, nagyon ízletes is. Ezért gondoltuk, hogy próbálunk mi is ismeretet terjeszteni, hiszen elmondják a kóstoltatók, hogy a meggy kiváló antioxidáns – mondta  Pusztai József, a HunApfel Kft. ügyvezetője.

A megyeszékhelyen több helyszínen, így a Csaba Center mellett az Árpád fürdőben a strandolóknak is osztották a friss gyümölcsöt. Az akció nem ér pénteken véget, szombat délutánig több kamionnyi meggyet osztanak szét hazánkban.

FEL