Ismét teljes kapacitással működik a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

2023. április 3. 13:47 | behir.hu

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet fekvőbeteg részlegének 4. emeleti nyugati szárnyán április elejétől újra teljes kapacitással fogadják a mozgásszervi rehabilitációra érkező betegeket.

– A gyógyító tevékenység 26 ágyon indul újra, ahol a krónikus mozgásszervi betegségekben szenvedő és műtét vagy stroke utáni gyógykezelésre szoruló betegeket fogadunk a fekvőbeteg osztályon, ezzel is növelve a teljes felépülés lehetőségét – fogalmazott dr. Duray Gergő. Az intézményvezető hozzátette, a fekvőbeteg osztály újraindulása mellett továbbra is működik a Mozgásszervi Rehabilitációs Nappali Kórház a kórház fő épületében, a 4. emelet keleti szárnyán, ahol 13 ágyon folyik a gyógyítás. A nappali kórházba a beteg a kezelés ideje alatt minden reggel bemegy, megkapja a kiírt kezeléseket, pihen, majd hazamegy.

Az osztályos elhelyezésről minden esetben szakorvos dönt, legtöbbször a kórház más fekvőbeteg osztályáról kerül át beteg a rehabilitációra. Amennyiben valaki krónikus mozgásszervi panaszokkal küzd, akkor a háziorvos is beutalhatja a beteget a szakrendelésre, ahol a szakorvos indokolt esetben kérheti  felvételét a fekvőbeteg osztályra.

– A kórházi kezelés ideje alatt a páciensek a betegségüknek megfelelően fizioterápiás, tehát ultrahangos és elektromos kezeléseket, gyógytornát, masszírozást és logopédiai segítséget kapnak – ismertette dr. Floszberger Péter, osztályvezető főorvos.

Az elmúlt időszakban az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásában 12 db új, modern ápolási betegágyat kapott a rehabilitációs osztály. Az új ágyak kényelmesek, több irányban elektromosan mozgathatók, könnyen tolhatók, ami megkönnyíti az ápoló személyzet munkáját, egyben növeli a betegbiztonságot.

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL