Júliustól ismét nyári napközis táborba várják a gyerekeket Békéscsabán

2023. május 28. 10:23 | behir.hu

A szervezők július 3-a és augusztus 4-e között minden hétköznap két helyszínen várják a jelentkezőket.

Az előző évekhez hasonlóan Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata – a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ koordinálása mellett – ezen a nyáron is biztosítja gyermekeik felügyeletét, szünidei programját a nyári napközis táborban, amely 2023. július 3-a és 2023. augusztus 4-e  között, minden hétköznap 7.30-tól 16.30-ig két helyszínen várja a jelentkezőket:

  • a Lencsési Általános Iskolában, Békéscsaba, Szabó Pál tér 1/2.
  • és az Erzsébethelyi Általános Iskolában, Békéscsaba, Madách u. 2.

A táborba a 6–12 éves korú békéscsabai lakóhellyel rendelkező gyerekeket várják.

 

Térítési díj: Az iskolai étkeztetésre vonatkozó aktuális önkormányzati rendeletben szereplő mindenkori étkezési térítési díj, amely jelenleg 1020 Ft/fő/nap, ami magában foglalja a napi háromszori étkezést.

Állami fenntartású oktatási intézmények békéscsabai lakóhellyel rendelkező diákjai esetében, megfelelő igazolással – mely tartalmazza a kedvezmény mértékét és jogcímét – az év közben járó kedvezmények itt is érvényesíthetőek.

A táborban változatos programok – kézműves tevékenységek szabadidős foglalkozások, vetélkedők, versenyek, mesekuckó, sportjátékok és sportversenyek, gyalogos és kerékpáros túrák – várják a gyermekeket.

Igény szerint – külön térítés ellenében – táboron kívüli programokat (lehetőség szerint mozi, kirándulás stb.) is szerveznek.

 

Jelentkezés:  Aki igénybe szeretné venni a tábort, annak a kitöltött jelentkezési lapot 2023. június 12-ig a gyermek iskolájában, a menzai ügyintézőnek kell leadnia. A táborozás igénybevétele a térítési díj megfizetését követően történhet. Amennyiben a befizetés nem történik meg határidőig, úgy a gyermek nem vehet részt a táborban.

A táborba történő jelentkezéssel a szülő tudomásul veszi, hogy a jelentkezésben megjelölt táborhely telítettsége esetén gyermeke(i) átirányítható(ak) a másik tábori helyszínre!

Jelentkezési lap igényelhető minden általános iskolában, vagy letölthető a www.bekescsaba.hu; www.erzsebethelyi.hu; www.lencsesisuli.hu és a www.bcsgyermekjolet.hu oldalakról.

 

Befizetés:

  • első befizetés: június 26–27., étfő, kedd, 7.00 – 9.00 óra és 15.00 – 16.30 óra között,
  • további befizetések: a tábor igénybevételét megelőző hétfői, keddi napokon hetente, 7.00 – 9.00 óra és 15.00 – 16.30 óra között;
  • a befizetés helye: az az intézmény, ahol a tábort igénybe kívánják venni.
  • a befizetések 1 hetes turnusokra történnek.

 

A gyermek felügyeletéért teljeskörű felelősséget vállalnak, ez azonban nem terjed ki a gyermek által a táborba magával vitt eszközre (pl. mobiltelefon, zenelejátszó, tablet stb.), illetve a ruházat koszolódására, sérülésre.

További információ: a 66/457-522 (Lencsési Általános Iskola) illetve a 66/326-218 (Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai telephely) és a 66/637-063 (Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ) telefonszámokon kérhető.

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL