Véget értek a diákolimpia küzdelmei Békéscsabán és Gyulán

2023. június 12. 06:37 | Vincze Attila

A két Békés vármegyei város adott otthont a 2022/2023-as tanévben a III.korcsoportos Összevont Kézilabda, Kosárlabda, Röplabda Diákolimpia Országos Döntőinek. A helyosztó mérkőzéseket vasárnap rendezték.

A röplabda mérkőzéseket a Békéscsabai Röplabda Akadémián tartották, ahol kora délután rendezték a döntőt és a harmadik helyért vívott meccseket. A lányok döntőjében a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola együttese csapott össze, melyet végül a nyírségiek magabiztos, 3-0-s sikerrel nyertek meg.

A házigazda békéscsabai lányok a bronzéremért szálltak harcba a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola együttese ellen. Az Erzsébethelyi Általános Iskola növendékei azonban nem tudták tartani a lépést a Pest vármegyei gárdával, így sima, 3-0-s vereséget szenvedtek. A fiatal játékosok ugyan csalódottak voltak, de egyben büszkék is voltak egymásra. 

 

 

– Örültem, hogy a bronzéremért küzdhettünk, emiatt büszke voltam a csapatra. Ugyan nem sikerült a harmadik hely, de ahhoz képest mindannyian odatettük magunkat, azért, hogy megcsináljuk, azonban a Nagykáta egy kicsit összeszedettebb volt, de így is nagyon örülök, hogy sikerült a negyedik hely – fogalmazott Barczel Niké, a hazaiak játékosa.

Sinkáné Kiss Anikó, az Erzsébethelyi Általános Iskola pedagógusa, a BRSE edzője meccs utáni értékelésében arról beszélt, hogy elsősorban fejben nem tudták felvenni a versenyt a bronzcsatában, de összességében elégedett a csapata diákolimpiai szereplésével. 

 

 

– Bíztam benne, hogy ma érmesek leszünk, tudni kell, hogy nagyon fontos, fejben ki, hogyan van ott a pályán és azt gondolom, hogy most emiatt nem akasztották a nyakunkba ezt a bizonyos bronzérmet, mert mentálisan nem voltunk teljesen ott, ugyanakkor nagyon büszke is vagyok a lányokra – hangsúlyozta. 

A péntektől vasárnapig tartó diákolimpia korosztályos országos döntőinek immár negyedjére adott otthont Békéscsaba. A szervező Békés Megyei Diáksport Egyesület titkára a behir.hu-nak elmondta, hogy ugyan a program kissé zsúfolt volt, de a rutinos kollégák ezúttal is jól megoldották a helyzetet.

– A csapatok részéről is nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, ugyanakkor magas volt a mérce, hiszen a tavalyi III. korcsoportos országos döntőnk lett a tanév egyik legjobb rendezvénye, amelynek a díját épp a múlt héten hoztuk el, úgyhogy erre különösen büszkék vagyunk és igyekeztünk most is a maximumot nyújtani – magyarázta Molnár Diána

A korosztályos diákolimpia többi sportágban zajló küzdelmeit tekintve a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola kézilabda fiú csapata a hetedik helyen, míg az iskola lány együttese a harmadik helyen végzett. Kosárlabdában a Lencsési Általános Iskola fiú együttese végül bronzéremmel zárt.

 

Galéria

További programok »

FEL