Ismét lehet pályázni Kincses Kultúróvoda címre

2017. november 1. 17:27 | behir

Harmadik alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére, értékeik elismerésére - közölte az Emmi kultúráért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint elő kívánják segíteni, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények nevelést támogató kínálatát, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák pedagógiai programjába.

A Kincses Kultúróvoda 2018 címet legalább 15 intézmény nyerheti el - írták.

A pályázó intézménynek be kell mutatnia, hogy pedagógiai programjában kiemelt szerepet játszanak a kulturális tartalmak, illetve hogy tevékenysége során igénybe vette az intézményen kívüli kultúraközvetítési lehetőségeket. A díjazott intézmény lehetőséget kap arra, hogy az óvodával együttműködő kulturális intézmények, illetve civil szervezetek bevonásával komplex kulturális programcsomagot valósítson meg a 2018-2019-es tanévben.

A pályázat beadási határideje 2017. november 15.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Választás 2019: Békés megyei körkép

Békés megyében az országos átlag fölötti volt a szavazókedv, a szavazásra jogosultak 45,48 százaléka ment el az urnákhoz október 13-án. Több település élére új vezetőt választottak és a megyei önkormányzat közgyűlésének képviselő-testülete is átalakult.
17:04
FEL