Ismét a roma ételeket népszerűsítették

2018. szeptember 22. 13:27 | behir

A békéscsabai roma nemzetiségi önkormányzat közel három évtizede igyekszik megismertetni gasztronómiai értékeiket a csabaiakkal.

Ahogy már évek óta, úgy idén is az egyik békéscsabai, belvárosi étteremben készítették az ebédet a nemzetiségi önkormányzat tagjai. A pénteki alkalmon a szervezet elnöke, Kovács Erzsébet a behir.hu kérdésére elmondta: huszonhetedik éve rendezik meg a napot, kifejezetten azért, hogy széles körben megismertessék gasztrokulturális hagyományaikat. Erre az alkalomra füstölt tarjás hagymalevessel, kakaspörkölttel, töltött káposztával és túrós csuszával készültek. 

Kovács Erzsébet elárulta azt is, hogy a tapasztalatok szerint a vendégeknek ízlik főztjük, amely leginkább fűszerezésében és a házi készítésű alapanyagokban tér el a magyar konyhától. Egyúttal arra biztatott minden háziasszonyt, hogy tanulja meg otthon elkészíteni az alapanyagokat, akár egy-egy hétévégére, hiszen mint mondta, a végeredmény sokkal ízletesebb lesz, mintha például bolti tésztát használnak a főzéshez.

 

K.A., V.D.

További programok »

Itthon

Békéscsabai fiatalokat támogatott a város

Aláírták szerződéseiket azok a fiatalok, akik a „Békéscsaba hazavár!” önkormányzati támogatásban részesültek. A pályázatban a helyi önkormányzat hallgatói ösztöndíjjal, valamint a már végzett diákokat életkezdési támogatással segíti.
2019. december 6. 16:36
FEL