Ismert emberek gyerekei szavalnak a szülők nélkül élő gyerekekért

2019. május 5. 09:38 | behir.hu

Sztankay Orsi fia, Sztankay István unokája, valamint Farkasházi Réka és Kárász Eszter lánya is segít az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeknek. 23 ezer gyerek nem élhet az anyukájával. Nekik az Anyák napja egészen mást jelent. Kampányt indít az SOS, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon az országban.

 

 

 

Belegondoltunk már, milyen lehet kint állni ünneplő ruhában a szülők előtt anyák napján annak a gyereknek, aki nem élhet az anyukájával? 2017-ben közel 23 000 gyerek élt állami gondoskodásban, 64 százalékuk nevelőszülőknél. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt emelték ki a családból. Az SOS Gyermekfalvak most indított kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a szülők nélkül élő gyerekek helyzetére és népszerűsítse a nevelőszülőséget.

Az első kisfilmben anyák napja alkalmából híres emberek gyerekei csalnak könnyet a szemünkbe, ahogy felköszöntik édesanyjukat.

 

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL